ENSIA Audits

Jaarlijks vereist de overheid dat er voor de bedrijven en overheden, die gebruik maken van Suwinet en/of DigiD, een ENSIA audit wordt uitgevoerd. ENSIA staat voor Eénduidige Normatiek Single Information Audit.

Gemeenten zijn -als gebruikers van Suwinet en DigiD- verantwoordelijk voor het treffen van adequate beveiligingsmaatregelen.
Als VeiligNet verrichten we zowel ENSIA audits als pre-audits .

Ook voor het opzetten van een degelijke informatiebeveiliging voor uw SUWI- of DigiD-implementatie, zijn wij graag uw helpende partij.

Nadat organisaties hebben vastgesteld dat de noodzakelijke maatregelen zijn getroffen om aan de norm te voldoen, moeten zij een toetsing (ENSIA IT-audit) laten doen door een Register EDP-auditor. We beschikken over de benodigde kennis en ervaring voor dergelijke onderzoeken.  We hebben tweetal RE-auditors beschikbaar die hun sporen hebben verdiend op het gebied van DigiD-Assessments. Omdat deze zijn ingeschreven in het register van de NOREA (Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors) en zijn onderworpen aan internationale regelgeving op het terrein van audit en assurance, waaronder de 'Code of Ethics' en de International Standards on Auditing (ISA's), weet u zich hiermee met VeiligNet een betrouwbare partner.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak of offerte.

Digi-D

Geef uw klanten het vertrouwen dat ze hun zaken veilig digitaal kunnen regelen.

More Info

Suwinet

De combinatie van alle gekoppelde gegevens betekent gelijk dat er heel voorzichtig omgegaan moet worden met deze verrijkte persoonsgegevens

More Info